Budapesti Showszínház​
www.showszinhaz.hu
Példa cím
Példa alcím

2020. január 20-án a budapesti RAM Colosseumban újra látható az ÉDES ANNA MUSICAL! 


2018. november 3-án és 4-én közkívánatra, újra: ÉDES ANNA, A MUSICAL.

BOK (Syma) Csarnok, 15 és 19 órakor mindkét napon.

Jegyek: www.ticket-shop.hu

Az Édes Anna musical őszi országos turnéja lezárult. A kövezkező előadások 2017 nyarán várhatóak, részletes műsorterv később kerül megjelenítésre. Köszönjük a rengeteg szeretet és tapsot, amelyet a közel 10.000 nézőtől kaptunk országjárásunk során! :) 

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és  az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet. 
A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét. 
A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt...
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a  sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.
A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat. 
A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. 
De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más....,melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Támogatóink: